F-klass

 

Min sista dag i klassen 7/3-17

Tack så jättemycket för det fina jag fick från barnen.min sista dag. Jag kommer sakna hela gänget och allt kul vi haft tillsammans. Ha nu en riktigt glad påsk. Kramar från Anki

Vårdikt 

Vårdtider, det blir snart sommar med blommor och löv. Cykla, kulspel på gården, åka båt. Solen blir varm. Fiska , spela fotboll,fiska abborre. Man kan snart bada och hoppa studsmatta. Djuren får mer mat, äta gräs. Fåglarna kvittrar. Man kan leka med badbollar på stranden. Mer insekter.

dikt av f-klass

Onsdag 22/3-17

Igår var det full fart i F-klassen. Här kommer några bilder från när barnen jobbade med problemlösning på matten. Alla fruktgrupper fick i uppdrag att tillsammans bygga hagar till tre får. De fick sju kaplastavar var. Efter mycket lurande och klurande klarade varje grupp sitt uppdrag.

Vi gjorde även bubbelmålning………

Tomatexpprimentet funkar! Fröna har börjat att gro. Dags att ta med krukor att plantera små plantor i. 

17/3 Här har vi veckans snickare. De har kämpat hårt med sina bilar och båtar. Bra kämpat alla i Apelsingruppen!

 

10/3  Så här ser det ut efter några dagar……

 

6/3 Vi startar vårt tomatexpriment!

 

100- dagarsfest 31/1-2017

Så blev det äntligen 100-fest i f-klassen, som vi har väntat på detta……..Dagen blev lyckad och barnen arbetade hårt med aktiviteter som på något sätt handlade om talet 100. Här nedan kan ni se ett axplock från det vi gjorde under dagen. Ett bra samtalsämne där barnen kan berätta för er där hemma vad vi gjorde.

Recept på vår supersmarriga kladdkaka ligger här på bloggen under fliken ”Recept”.

10/1-17

En ändring i schemat.

Under vårterminen så byter vi dag på våra idrottsgrupper. Gul kommer att ha idrott på måndagar och blå på fredagar.  Tiden kommer att vara den samma.

 

8/12-16 

Julkalender

Vår julkalender i år där Jultomten bl.a berättar om julen ger barnen lite knep o knåp och uppdrag. Barnen turas om att leta upp rätt paket i en korg som sedan sätts upp vid vår fina gran.

Idag var det paket med en 8 på. Idag handlade det om pepparkakans historia och uppdraget var att göra ett pepparkakshus.

image

image

image

30/11-16

Idag blev det äntligen bad!

Allt funkade med buss, simhall och barnen skötte sig fantastiskt. Det var en härlig baddag tillsammans med 1:orna.

image

 

 

20/10-16

Idag har hela F-klassen varit på besök på Derome Förskola. Vi delade upp oss så att ena hälften gick till Eken och andra hälften till Kotten. Först hade vi en samling och vi i F-klassen fick berätta för förskolebarnen hur det går till i skolan. De var såklart nyfikna och ställde många frågor. Efter det fick vi se oss omkring på förskolan och leka lite inne. Det var många nya fina saker att leka med. Sedan var det dags att leka på utegården innan vi gick tillbaka till skolan igen. Vi tackar förskolan för ett roligt besök och hoppas att vi snart ses igen.

image

11/10-16

idag bjöd f gul på goda och nyttiga chips.

 

img_1082

Bloggare: Sigge, Anki, Algot

 

Tisdag 4/10

Vi har bakat bullar idag. Vi i F-klassen bjöd dem till hela skolan sa Klara.

Vi gillar bullar och idag har vi ätit det i matsalen sa Mimmi.

 

image image image image image image

Bloggare: Mimmi, Klara och Camilla

29/9-16

Vi har gjort prathjul med Trulle.

image

Vi har gjort hotell åt insekterna. Där kan de sova när det blir kallt. De står i Bräckeskogen.

image

Skrivit av Anton, William.S och Camilla.

26/9

AIdag har Blåa f-klassen haft gympa. Vi gjorde en hinderbana där vi hoppade från en plint ner på tjockmattan, åkte i lianerna, gick balansgång och kröp i en tunnel. Det var roligt.

Skrivit av Oliver, Anton och Camilla

 

19/9

Lek och arbete i f-klassen.

Det råder full aktivitet hos oss under fria leken.

image

I spelet Camelott måste man tänka logiskt och klura ut hur klossarna skall placeras.

image

Det stora golvpusslet har många bitar som skall sättas på rätt plats. Här är det bra att samarbeta.

image

Minionerna får hus att flytta in i. Här skapas det möbler och inredning.

image

Nöjda killar har pusslat klart. Bra jobbat!

image

Buss -spelet, här måste man tänka till.

image

Att bygga vägar med kapla och leka med bilar är kul.

image

Här kommer mera kaplastavar till  bygget.

image

Lek med kapla och Lacy-bitar i bygghörnan.

image

Ett Minionhus är klart för inflyttning.

image

Jippi, vi klarade det stora pusslet!

26/8

Denna veckan har vi så smått börjar med språkarbete och matematik i F-klassen. Barnen har fått träffa Trulle-Troll som bor i Trulleskogen. Han var nyfiken på var barnen bor. Alla barn fick rita sitt hus och så hjälptes vi åt med adressen. I samtalet med Trulle tränade barnen på att berätta var de bor, på vilken ort och sin adress.

I matematiken tränar vi på att sortera och att kunna beskriva hur man tänkt. Vi har fått lära känna familjen Nionklev, som bor i staden Kalkylus, de sorterar absolut inte sina saker som vi gör. De har dessutom svårt att para ihop saker. Barnen har fått komma med idéer på hur familjen kan lösa sina sorteringsproblem och få bättre ordning hemma. 

image

 

 

 

23/5  Vi har haft avslutning på vårt tema om Kost o hälsa.

Där gjorde vi  ett nyttigt mellanmål. Först fick några gå och handla frukt i affären. De visade och talade om för sina kompisar vad vi köpt. Alla fick sedan hjälpas åt att skära frukterna i mindre bitar.  Vi gjorde yoghurtglass som vi åt till frukten ( recept finns under receptfliken). Till sist gjorde vi även en frukt och bärdryck. Ett gott och nyttigt mellanmål!

Det blev en mysig avslutning på temat. 

 

image

 

8/4 Modiga barn i f-klassen!

Idag har vi haft ”Fredagsmys” med nyttiga grönsaker och två goda dipp-såser. Alla mumsade och åt av allt det goda och de allra flesta vågade smaka på allting.

Vi lär oss att det är nyttigare att äta grönsaker och frukt än godis och söta saker. I veckan har vi tittat på en film ” Vår söta vardag” där de tog upp hur mycket godis vi äter och hur mycket socker vi får i oss på ett år. Vi blev Förvånade över hur många sockerbitar det finns läsk, kakor, flingor och sylt. Efter filmen hade vi en diskussion om vad man kan äta i stället för sötsaker och det ledde oss fram till att vi tog en promenad till ICA där vi köpte grönsaker. De här grönsakerna köpte vi och de var dessa som vi smaskade på idag på:

Sallad, babytomater, gurka, rädisor, blomkål, broccolie, röd paprika och morötter.

Till dippsåserna använde vi gräddfil. I den ena såsen hällde vi i sweet chilisås och lite salt. Den andra såsen kryddade vi med salt, lökpulver och örtagårdskrydda.

image

Muffinsbak 8/3-16

Muffinsbak är både gott o roligt. Samtidigt tränar vi på att att läsa recept, vilka ingredienser behöver vi , vilka mått, hur mycket… Det gäller att räkna rätt och att komma ihåg. Att bli bjuden på muffins i skogen i ett härligt vårväder med mycket lek känns helt rätt!

image

image

4/2-2016

Idag var vi i Bräckeskogen  och jobbade med matte. Barnen fick var sin tråd och sen fick de  leta upp ett träd som hade samma omkrets som snöret.  Det var kul med matte ute.

 

2/2-2016

Idag har vi äntligen haft vår 100-dagarsfest,,,

Vi har haft en fantastiskt rolig dag med lekar, fika och 100- bygge. Alla barnen gjorde tummen upp för dagens aktiviteter. Nästan allt vi gjorde idag handlade om talet 100. Här kommer lite bilder från dagens händelser.

image

image

imageimage

image

30/1-2016

Snart 100-dagarsfest i F-klassen……

Tänk vad tiden går fort, på tisdag den 2/2 har barnen gått 100 dagar i skolan. Det firar vi förstås stort med aktiviteter som barnen har fått önska. Lite mysig fika blir det också så klart. Titta gärna in en stund om du har tid och lust.

100

(Bildkälla: adweek.com)

 

Vi hade en härlig utedag i Bräckeskogen igår 27/1. Barnen lekte och hade roligt fast det var lite blött. Innan vi gick hem letade barnen munnar och byggde ord. De var väldigt duktiga.

image

Trulle hälsar på!

image

Trulle är ute på äventyr. Han besöker alla barnen i deras hem och är med på det barnen gör.

Trulle  reser i en väska som barnen får med sig hem. Där finns även en skrivbok där ni föräldrar kanske får hjälpa barnen att skriva i om Trulles besök. Barnen får gärna rita eller sätta in en bild om det finns möjlighet.

Det är spännande att få höra om Trulles äventyr.

 

Nu har vi i F-klassen börjat jobba med en ny mattesaga, ”Guldlock och de tre Björnarna”, där vi hjälper sagofigurerna att lösa  matteuppgifter. Här nedan kan du läsa vad barnen tränar på när vi jobbar med denna saga.

Guldlock

Onsdag 7/10

Vi har haft en härlig utflykt idag.  25 ivriga barn, tre lärare och en mamma, väntade på att bussen skulle komma och köra oss till Varberg. Det var spännande att åka buss men en del tyckte att det tog lång tid att åka till Varberg. När vi kom fram tog vi ett snabbstopp på lekplatsen utanför Komedianten där vi lekte och åt våra egenbakade kanelbullar. Det var smaskigt och skönt att få leka av sig lite efter bussresan. Efter det gick vi till torget och handlade saft och marmelad. Vi köpte två olika sorters saft och fyra olika slags marmelader. Dessa skall vi smaka på när vi bakar bröd på fredag. Sedan gick vi med  förväntansfulla steg ner till Spökitetsparken för att äta och LEKA. Oj, oj, oj vilken fart det var på lekandet! Fastan det blåste och var lite kyligt var det många svettiga barn som knappt ville slita sig från lekparken när vi skulle åka hem.  Stort beröm till alla våra barn i F-klassen för att ni lyssnade och tog det lugnt när vi åkte buss och promenerade i stan.

image

image

Idag 2/10 bakade vi kanelbullar i långa rader…….

Det var full fart i bageriet när 150 st kanelbullar skulle bakas.  Först skulle degen göras och jäsas, sen fick alla hjälpas åt att baka ut bullarna. De var många flitiga händer som tillsammans arbetade för att få klart bullarna. Efter lunch fick alla på skolan smaka på en smaskig bulle.  Tack alla duktiga barn i F-lassen!

image

 

Igår igår torsdag 1/10 gick alla i F-klassen till ICA för att handla ingredienser till kanelbullar. 22 glada barn letade varor bland hyllorna på Eklöws. Efter handlingen stannade vi till vid den nya hinderbanan och klättrade för fullt  på de olika stationerna.