F-klass

Klassföräldrar i  F-klassen läsåret 2018/2019 är föräldrar till:

Mikael Mihov, Olle Andersson, Axel Sjöbacken och Majken Säverström

 

Information från höstens föräldramöte 10/9 hittar ni här. Klicka på den röda texten så kommer du till vår powerpoint som vi visade på mötet.

Presentation föräldramöte ht18

 

Fredag 14/9

Värdegrundsarbete

Vi har arbetat kring positivt bemötande av andras idéer. Vi spelade en lite teater sedan fick barnen tipsa oss om hur vi skulle ändra för att bemötandet blev positivt och trevligt.

Nu var det dags för strukturen Kloka pennan.

  • Eleverna delades in i par.
  • Varje par fick en mandala att färglägga.
  • Eleverna fick nu var sitt uppdrag. Elev 1 skulle välja en färg och ett fält på pappret och ge instruktionen till den andra eleven. Elev 2 skulle sedan svara JA och måla det fältet med färgen elev 1 valt.
  • Efter en stund fick eleverna byta uppdrag med varandra. De fortsatte att turas om tills de var klara med att färglägga sin mandala

Målet gjordes tydligt för eleverna; det viktiga var inte att det skulle bli fint eller ”rätt” utan att de skulle svara JA och följa kompisens instruktion. Om de gjorde det klarade de uppgiften. Med hjälp av strukturen fick eleverna träna på att vara positiva mot sin kompis i paret. De fick också träna på att inte få precis vad de själva ville, om kompisen till exempel valde en färg de själva kanske inte hade valt.

 

Första skolveckan i F-klassen Ht-18

I f-klassen har vi träffat Trulle-Troll och fått lite uppdrag av honom. Vi fick ett häfte där vi skulle träna på att bli ”Pennsmarta” och så skulle vi rita våra hus.