Fredsvecka

image

Vi avslutade vårt fredsarbete med att hänga upp F-barnens duvor på Eklöws.  De hängde i affären några dagar och spred budskap om alla barns rättigheter.

 

image

21 oktober

Torsdag förmiddag åkte elevrådet från 2-3:an Klara, Sofia, Helmer och Karl. Personal Pelle och Anki. Det var redan febril aktivitet när vi kom in till fästningshörnan med buss tillsammans med Vidhöge – och Väröbackaskolan. Med släggor hjälptes alla åt att slå ner allas stolpar. Sedan blev det välförtjänt fika. Det var en fantastik syn med flera tusen fredsmärken i alla dess färger. Hoppas vi kan göra något litet för freden!

 

image

20 oktober

Idag har vi tittat på film och pratat om fred och barns rättigheter.  Vi vuxna har även spelat ett litet rollspel för barnen där vi var osams och inte kunde lösa konflikten själva. Barnen hjälpte till och kom med förslag hur vi skulle lösa det. Vi pratade då om hur FN hjälper länder som hamnar i krig. Barnen gjorde sina fredsmärken som ska placeras ut vid fästningen imorgon. Många av Varbergs skolor kommer att delta, så det kommer sättas ut flera tusen fredsmärken